Fysioterapi

Fysioterapi är en behandlingsmetod som erbjuds av en vårdpersonal som fokuserar på att förbättra en persons förmåga att röra sig och fungera.

Sök efter en fysioterapeut
Bild på ett möte med fysioterapi

Fysioterapiinriktningar

Akupunktur

En traditionell kinesisk behandlingsmetod där tunna nålar sätts in i specifika akupunkturpunkter på kroppen, vilket främjar kroppens balans och välbefinnande.

Bedömning av behov av hjälpmedel

En bedömning som avgör individens behov av olika hjälpmedel och anpassningar som kan användas i daglig verksamhet och rörelse.

Djurassisterad terapi

En terapiform där djur är en del av behandlingsprocessen och bidrar till att främja fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Fysisk träning

Ett träningsprogram som fokuserar på att förbättra kroppens fysiska kondition, styrka, uthållighet och rörlighet.

Fysioterapi för äldre

Fysioterapi som fokuserar på äldres behov, såsom att bibehålla rörlighet, förbättra balansen och förebygga fall.

Kinesiotejpning

En behandlingsmetod som använder kinesiologisk tejp som ger stöd, stabilitet och avlastning vid olika problem med rörelse.

Klassisk massage

En traditionell massageteknik som använder olika slag och tryck för att främja avslappning, minska muskelspänningar och förbättra blodcirkulationen.

Kraniosakral terapi

En skonsam form av terapi som fokuserar på det kraniosakrala systemet för att främja balans och avslappning i kroppen.

Fysioterapi för barn

Fysioterapi som riktar sig till barnets eller barnets behov och hjälper till att främja deras motoriska utveckling, balans och rörlighet.

Bäckenbottens fysioterapi

Fysioterapi som fokuserar på att stärka bäckenbottens muskler och förbättra deras funktionalitet, till exempel vid behandling av urininkontinens eller smärta i bäckenbotten.

Muskelmembranmassage

En massageteknik som fokuserar på att behandla muskelhinnorna, slappna av och släppa på spänningar och vidhäftningar i muskelhinnorna.

Lymfterapi

En form av terapi som främjar lymfcirkulationens funktion och hjälper till att ta bort svullnad och blockeringar i kroppen.

McKenzie fysioterapi

Fysioterapi baserad på McKenzie-metoden, som är specialiserad på bedömning och behandling av rygg- och nacksmärtor genom rörelse.

Musik terapi

En form av terapi där musik används terapeutiskt för att hjälpa människor att uttrycka känslor, slappna av och främja välbefinnande.

Neurologisk rehabilitering

Rehabilitering som fokuserar på behandling efter neurologiska skador eller sjukdomar, som hjälper till att förbättra motorisk funktion och livskvalitet.

NDT/Bobath -terapi

Neuroutvecklingsbehandling/Bobath-terapi, som är en behandlingsmetod som används vid rehabilitering av neurologiska skador eller sjukdomar.

OMT-fysioterapi

Sjukgymnastik med inriktning på ortopedisk manuell terapi, som använder manuella behandlingsmetoder för att utvärdera och behandla störningar relaterade till rörelse och akut och kronisk smärta.

Psykofysisk fysioterapi

Fysioterapi som kombinerar tillvägagångssätt för både kroppen och sinnet, hjälper till att förstå och hantera deras interaktion.

Fysioterapi av tuggorgan

Fysioterapi som fokuserar på att förbättra tuggorganens funktion och balans, såsom käken och tuggmusklerna.

Muskuloskeletal fysioterapi

Fysioterapi, som fokuserar på att förbättra och behandla rörelseapparatens funktion, till exempel i ryggen och att behandla ledbesvär.

Yrkesvägledning

En vägledningsprocess där medarbetare får stöd och vägledning för de utmaningar och utvecklingsbehov som uppstår i deras arbete.

Idrottsfysioterapi

Fysioterapi utformad för att möta behoven hos idrottare, hjälpa dem att återhämta sig från skador, förbättra prestationsförmågan och förhindra framtida skador.

Sportmassage

Sportmassage är en effektiv behandlingsform som fokuserar på muskelåterhämtning, lindra spänningar och förbättra prestationsförmågan.

Förlossningsfysioterapi

Fysioterapi riktad speciellt till gravida och kvinnor som fött barn, vilket hjälper till att upprätthålla hälsa och välbefinnande under graviditeten och främjar återhämtning efter förlossning.

Stöd innersuls-terapi

Skräddarsydda innersulor som ger stöd, stabilitet och avlastning vid problem med fötterna och vid kronisk smärta orsakad av dem.