Fysioterapia

Fysioterapia on terveydenhuollon ammattilaisen tarjoama hoitomenetelmä, joka keskittyy ihmisen liikkumis- ja toimintakyvyn parantamiseen.

Hae fysioterapeuttia
Kuva fysioterapia-vastaanotosta

Fysioterapian erikoistumiset

Akupunktio

Perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, jossa ohuita neuloja asetetaan tiettyihin kehon akupunktiopisteisiin, edistäen kehon tasapainoa ja hyvinvointia.

Apuvälinetarpeen arviointi

Arviointi, jossa selvitetään yksilön tarve erilaisille apuvälineille ja mukautuksille, joita voidaan käyttää päivittäisissä toiminnoissa ja liikkumisessa.

Eläinavusteinen terapia

Terapiamuoto, jossa eläimet ovat osa hoitoprosessia ja auttavat edistämään fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Fysiikkavalmennus

Valmennusohjelma, joka keskittyy kehon fyysisen kunnon, voiman, kestävyyden ja liikkuvuuden parantamiseen.

Ikääntyneiden fysioterapia

Fysioterapiaa, joka keskittyy ikääntyneiden tarpeisiin, kuten liikkuvuuden ylläpitämiseen, tasapainon parantamiseen ja kaatumisten ehkäisyyn.

Kinesioteippaus

Kinesiologista teippiä hyödyntävä hoitomenetelmä, joka tarjoaa tukea, vakautta ja helpotusta erilaisiin kehon liiketoiminnan ongelmiin.

Klassinen hieronta

Perinteinen hierontatekniikka, joka käyttää erilaisia otteita ja paineita rentoutuksen edistämiseksi, lihasjännityksen vähentämiseksi ja verenkierron parantamiseksi.

Kraniosakraaliterapia

Hellävarainen terapiamuoto, joka keskittyy kraniosakraalijärjestelmään tasapainon ja rentoutuksen edistämiseksi kehossa.

Lasten fysioterapia

Fysioterapiaa, joka on suunnattu vauvan tai lapsen tarpeisiin ja auttaa edistämään heidän motorista kehitystään, tasapainoaan ja liikkuvuuttaan.

Lantionpohjan fysioterapia

Fysioterapiaa, joka keskittyy lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja toiminnallisuuden parantamiseen esimerkiksi virtsankarkailun tai lantionpohjan kiputilojen hoidossa.

Lihaskalvohieronta

Hierontatekniikka, joka keskittyy lihaskalvojen käsittelyyn, rentouttaen ja vapauttaen lihaskalvojen jännityksiä ja kiinnikkeitä.

Lymfaterapia

Terapiamuoto, joka edistää imunestekierron toimintaa ja auttaa poistamaan turvotusta ja tukoksia kehossa.

McKenzie-fysioterapia

Fysioterapiaa, joka perustuu McKenzie-menetelmään, joka on erikoistunut selkä- ja niskakipujen arviointiin ja hoitoon liikkeen avulla.

Musiikkiterapia

Terapiamuoto, jossa musiikkia hyödynnetään terapeuttisesti auttamaan ihmisiä ilmaisemaan tunteita, rentoutumaan ja edistämään hyvinvointia.

Neurologinen kuntoutus

Kuntoutusta, joka keskittyy hermostollisten vammojen tai sairauksien jälkeiseen kuntoutukseen, auttaen parantamaan motorista toimintaa ja elämänlaatua.

NDT/Bobath -terapia

Neurodevelopmental Treatment/Bobath-terapia, joka on hoitomenetelmä, jota käytetään neurologisten vammojen tai sairauksien kuntoutuksessa.

OMT-fysioterapia

Ortopediseen manuaaliseen terapiaan erikoistunut fysioterapia, joka käyttää käsillä tehtäviä hoitomenetelmiä liikehäiriöiden ja kiputilojen arvioimiseen ja hoitamiseen.

Psykofyysinen fysioterapia

Fysioterapiaa, joka yhdistää kehon ja mielen lähestymistapoja, auttaen ymmärtämään ja käsittelemään kehon ja mielen vuorovaikutusta.

Purentaelinten fysioterapia

Fysioterapiaa, joka keskittyy purentaelinten, kuten leuan ja puremalihasten, toiminnan ja tasapainon parantamiseen.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Fysioterapiaa, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan parantamiseen ja hoitamiseen, esimerkiksi selkä- ja nivelongelmissa.

Työnohjaus

Ohjausprosessi, jossa työntekijät saavat tukea ja ohjausta työssään esiin tuleviin haasteisiin ja kehitystarpeisiin.

Urheilufysioterapia

Fysioterapiaa, joka on suunniteltu urheilijoiden tarpeisiin, auttaen heitä palautumaan vammoista, parantamaan suorituskykyä ja ehkäisemään tulevia vammoja.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on tehokas hoitomuoto, jossa keskitytään lihasten palautumiseen, jännitysten lievittämiseen ja suorituskyvyn parantamiseen.

Äitiysfysioterapia

Erityisesti raskaana oleville ja synnyttäneille naisille suunnattu fysioterapia, joka auttaa ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia raskauden aikana sekä edistää palautumista synnytyksen jälkeen.

Tukipohjallisterapia

Mittatilaustyönä valmistetut pohjalliset, jotka tarjoavat tukea, vakautta ja helpotusta jalkojen ongelmiin ja kiputiloihin.